Miért kell kezelni az allergiát?

Az allergia kellemetlen tünetei megnehezítik a betegek mindennapi életvitelét, sokan mégis lebecsülik ezt a betegséget, és nem foglalkoznak kellőképpen a kezelésével.

Első lépés az allergia okának felderítése, következő az allergénmentesítés, természetesen a lehetőségeinkhez mérten. A cél, hogy minél ritkábban alakuljon ki allergiás reakció. Ahhoz viszont, hogy ne következzen be számottevő életminőség-romlás, az allergiát kezelni is kell.

Kezelési módok

A tünetek kezelésére számos módszer létezik, a gyógyszerek között leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek az antihisztaminok. Számos jól tolerálható, álmosságot kevésbé okozó készítmény kapható, akár recept nélkül is a gyógyszertárakban, melyek hatékonyak az allergia tüneteinek kezelésében. Az orrdugulással járó allergiás reakciók megszüntetésére alkalmazhatunk orrspray-t, és ha gyulladt bőrt kell kezelnünk, szintén vény nélkül kapható gyógyszerek és kiváló bőrápolók vagy szteroid-tartalmú krémek nyújthatnak segítséget. Indokolt esetben kérjük ki kezelőorvos tanácsát! Fontos, hogy semmiképp ne törődjünk bele allergiánkba, a további szövődmények kialakulásának elkerülése érdekében.

A kezeletlen allergia következményei

Az allergiás nátha súlyosabb esetben fejfájást, arcfájdalmakat, koponyában érzett erős nyomást és a csillapíthatatlan orrfolyást idézhet elő, melyek akár komoly alvászavarhoz is vezethetnek.
A kezeletlen asztmás köhögés akár a tüdő károsodásához is vezethet.
Az allergiás bőrgyulladás viszketéssel és hámlással kezdődik, ám kezelés hiányában krónikussá válhat, az állapot súlyosbodásához vezethet.

Allergia és lélek

Sok allergiában szenvedő betegben alakul ki az a tudat, hogy betegségével igazából nem lehet mit kezdeni, és ez már így marad örökre. Ez érthető, hiszen az allergia olyan betegség, mely befolyásolja az életminőséget, számos fizikai kellemetlenséggel jár, és korlátoz. Emiatt sok beteg látja tragikusnak a helyzetét. Ilyenkor pszichológus segítségével, és az allergia kezelésével igen jó eredményeket lehet elérni. Súlyosbítja az allergiás beteg megítélését, ha a család, a barátok, a kollégák úgymond nem létező betegségként kezelik az allergiát, esetleg hipochonderként néznek a szenvedőre.

Megoldás a bajokra: Allegra®

Az Allegra® abban nyújt segítséget, hogy teljes életet élhessünk az allergiaszezonban is, élvezve a kültéri programokat is.

A szezonális szénanáthában szenvedő betegek számára nagyon fontos az allergiás tünetek maximális csökkentése. Az alábbi tünetek közül, ha már kettőt tapasztalunk, azok enhyítésére javasolt Allegra® 120 mg fexofanadin-hidroklorid tartalmú vény nélkül kapható tablettát szedni: tüsszögés, orrviszketés, vizes orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, torokviszketés, és égő, könnyező szemek esetén. Előnyei közé tartozik, hogy nem álmosít, gyorsan, akár egy órán belül kifejti a hatását, valamint laktóz- és gluténmentes, így laktóz- és gluténérzékenyek is szedhetik.
Az Allegra® Forte olyan szintén fexofenadin-hidroklorid hatóanyagot tartalmazó és vény nélkül kapható gyógyszer, mely az allergiás bőrkiütés (krónikus csalánkiütés) tüneteinek megszüntetésére alkalmazható.