Könnyedén az allergiával

Ne éljünk együtt a kellemetlen tünetekkel, van megoldás

Az allergia kellemetlen betegség, tünetei pedig képesek megkeseríteni a mindennapokat. Tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, szájpadlás és torok viszketése, könnyezés, szemviszketés, csalánkiütés… mind-mind ismerősek lehetnek az allergiával küzdők számára. A kellemetlenségek gyakran feszültté, ingerültté, az átlagosnál fáradtabbá tehetnek, de mindennek ellenére nagyon sokan inkább csendben tűrik a tüneteket. ők talán nem tudják, hogy nem feltétlenül kell szenvedniük, a megfelelő kezelés mellett pedig teljes életet élhetnek allergiásan is.

Egy másik oldala a problémának, hogy az allergia olyan szövődményekhez is vezethet, melyekkel már muszáj orvoshoz fordulni. A levegőben terjedő allergének folyamatos irritációnak teszik ki a légutakat, és a szénanáthával járó kellemetlenségek mellett könnyen gyulladások, bakteriális és gombás fertőzések kialakulásához vezethetnek, hiszen a legyengült immunrendszer ezek ellen védekezni már nem lesz képes. Arc- és homloküreg-gyulladás, asztma, középfülgyulladás, ekcéma, fül- és tüdőfertőzések, orrpolipok, migrénes fejfájás is kialakulhat az allergiák szövődményeként.

Annak érdekében, hogy az allergiát könnyedén vészeljük át és mindennapjainkat ne a szövődményektől való félelem vagy a tünetek miatti bosszankodás töltse ki, meg kell találnunk a számunka legmegfelelőbb megoldást a kellemetlenségek csökkentésére.

És hogy milyen lehetőségeink vannak? Az Allegra termékcsalád tagjai mindenre megoldást nyújtanak: segítségükkel gyorsan, egyszerűen és különösebb erőfeszítés nélkül lehetünk úrrá allergiás tüneteinken.

Az Allegra 120 mg filmtabletta egy olyan recept nélkül kapható allergiagyógyszer, amelyet abban az esetben javasolt szedni, ha a szezonális szénanátha tünetei közül legalább kettőt egyidejűleg észlelünk magunkon. Ezek a tünetek a következők: tüsszögés, orrviszketés, vizes orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, torokviszketés vagy a szem égető érzése, könnyezése. Antihisztamin tartalmának köszönhetően jelentősen javítja a szénanáthás betegek életminőségét az allergiaszezonban, hiszen gátolja a hisztamin receptorokhoz történő kapcsolódását, így az nem tudja kifejteni a hatását, vagyis a tünetek nem jelentkeznek.

Az Allegra Forte 180 mg filmtabletta az allergiás bőrkiütés tüneteinek megszüntetésére szolgál: a csalánkiütés, bőrvörösség, bőrszárazság, viszketés, esetleg kisebesedés és bőrnedvezés ellen is hatékony megoldást jelenthet.

Az Allenasal orrsrpay a légúti allergia és szénanátha elleni harcban lehet hatékony fegyver: az orrspray az allergiás orrdugulás kezelésére szolgál, legyen szó akár szezonális vagy egész évben fennálló allergiás reakcióról. Ha az orrdugulás a vezető tünet, az Allenasal kiváló kiegészítés a tablettás kezelés mellé, hiszen gyorsan hat, és hatása hosszan, akár órákon át is fennmaradhat.

Az Alleopti és Alleopti Komfort szemcseppek az allergiás kötőhártya-gyulladás ellenszerei lehetnek, helyileg alkalmazható szemcseppként a tablettás Allegra kezelés remek kiegészítői. Könnyezés, szemviszketés, kötőhártya-vörösség és szemhéjduzzanat esetén javasolt alkalmazásuk, hiszen hatékonyan enyhítik a tüneteket, és egyszerűen, kényelmesen használhatóak.

Miért tűrné az allergia tüneteit, amikor azok nemcsak kellemetlenek, de veszélyesek is lehetnek? Az Allegra gyógyszereivel egyszerűen, hatékonyan kezelheti a problémákat, így könnyedén, teljes életet élhet allergiával is, allergiás tünetek nélkül – elég, ha pontosan betartja a betegtájékoztatóban leírtakat.

Legyen észrevétlen az allergia, elég, ha csak az Allegra tud róla!

MAT-HU-2000623 (2021.07.23.)