Élet az allergiával

Teljes élet allergiás tünetekkel is

Pihentető alvás nehézlégzés helyett, gondtalan piknikek a tüsszögéssel és szemviszketéssel szemben, élénk tekintet a vörös szemek ellenében, lenge nyári ruhák kellemetlen bőrkiütések nélkül, sportolás és kirándulás a szabadban orrdugulás mentesen… Mindennapi dolgok, melyek az allergiások életében sokszor csak vágyálomként vannak jelen. Pedig ennek nem kéne így lennie, hiszen az élet allergiával is teljes lehet, és a megszokott hétköznapok ugyanolyan örömmel és felszabadultsággal tölthetőek meg, mint allergia nélkül.

Az allergia kétféle lehet: intermittáló és perzisztáló. Az intermittáló allergia jellegzetesen időszakosan-szezonálisan jelenik meg, egy héten legfeljebb négy napon keresztül, de összességében mindenképpen kevesebb, mint négy hétig. Ezért van az, hogy a tavasz közeledtével sokan felszisszennek: „Jaj ne, már megint jön az allergiaszezon!”. Ők az intermittáló allergiások, és talán nem tudják, hogy a tavasznak nem kell egyenlőnek lennie a kínzó tünetek megjelenésével, és a teljes élet egész évben lehetséges, még akkor is, ha allergiánk van. A perzisztáló forma során a tünetek folyamatosan jelen vannak, heti öt vagy több napon át fennállnak, és négy vagy több hétig is jelen vannak.[1] Ők azok az allergiások, akik egész évben szenvednek tüneteiktől, és sokszor azt vallják: „Allergiás vagyok, nem tudok ezzel mit tenni”. Nos, ez sem teljesen igaz, hiszen a megoldás adott, csak élnünk kell vele.

A szénanátha, bőrallergia és a keresztallergiák sokféle tünettel jelentkezhetnek, melyek mind-mind megkeseríthetik a mindennapokat. Ha nem vagyunk allergiásak, talán nem is gondolnánk, hogy milyen zavaró, amikor egész nap valamilyen idegesítő tünettől szenvedünk, és nem tudunk koncentrálni feladatainkra vagy a körülöttünk történő dolgokra, mert teljesen tompának érezzük magunkat, mintha csak a fejünk egy vízzel teli búra alá került volna. A konkrét tünetek lehetnek alsó és felső légutakat, szemet vagy bőrt érintő problémák, mint a tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, szájpadlás és torokviszketés, könnyezés, szemviszketés, csalánkiütés, ekcéma stb.

Nem szükségszerű azonban, hogy el kelljen tűrnünk a kellemetlenségeket, hiszen van megoldás.

Az Allegra az antihisztaminok csoportjába tartozó, recept nélkül kapható allergia elleni gyógyszer. Gyors és hatásos, nem álmosít, koncentrációt igénylő munka vagy autóvezetés mellett is szedhető*, vény nélkül kapható gyógyszer. Szedése igen egyszerű, ha követjük a betegtájékoztató utasításait, 120 mg-os változata a szezonális allergiás rinitiszre (szénanáthára) míg 180 mg-os formában a krónikus csalánkiütés tüneteinek enyhítésére nyújthat megoldást.

Emellett a kellemetlen orrdugulást sem kell eltűrnünk, hiszen ez a tünet is roppant egyszerűen és gyorsan csökkenthető az Allenasal recept nélkül kapható orrspray segítségével, mely 5-10 percen belül hat, és hatása hosszan, akár órákon át fennmarad.

A könnyező, viszkető, vörös szemek ellen pedig az Alleopti segíthet, mely egy olyan recept nélkül kapható szemcsepp, amely az allergiás kötőhártya-gyulladás kezelésére szolgál, akár szezonális, akár egész évben fennálló allergiás reakciók esetén.

Legyen szó tehát bármilyen tünetről, állandó vagy szezonális problémáról, az Allegra termékcsalád tagjai között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb segítséget.

Ne hagyja, hogy az allergia megkeserítse életét, tegyen a felszabadult mindennapokért, válassza ön is az allergiás tünetektől mentes hétköznapokat!

*az egyéni reakció kellő előzetes ellenőrzése ajánlott[1]ARIA WHO Workshop: http://aaia.ca/learnthelink/images/ARIA_07_At_A_Glance_1st_Edition_July_07.pdf Letöltve: 2017.03.20.

SAHU.CFEX.17.04.0230 (2017.05.24.)