Printed From:

Aktuális hírek

Segítség allergiás lettem

Praktikus tanácsok kezdő allergiás számára.

Sokakat az első allergiás reakciók megjelenése meglepetésszerűen ér. Pánikolni kezdenek, hiszen gyakran nem tudják, mi a kiváltó ok. Ezután, amikor szembesülnek az allergia tényével, azt mondogatják maguknak: „ez nem lehet igaz, én nem lehetek allergiás, sosem voltam az!

Könnyedén az allergiával

Ne éljünk együtt a kellemetlen tünetekkel, van megoldás.

Az allergia kellemetlen betegség, tünetei pedig képesek megkeseríteni a mindennapokat. Tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, szájpadlás és torok viszketése, könnyezés, szemviszketés, csalánkiütés… mind-mind ismerősek lehetnek az allergiával küzdők számára.

Allergiás a családban – Tippek a könnyebb hétköznapokhoz

Hogyan csökkenthetjük az allergiás tünetek megjelenését környezetünk átalakításával?

Az allergia nem ritka a magyar családok körében, az egyik leggyakoribb problémát például az allergiás nátha okozza, mely a népesség 20-30%-át érinti, de hasonlóképpen az asztma is igen nagy gondot jelent. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk ezeket a betegségeket, hiszen fontos, hogy allergiás családtagjaink is teljes életet élhessenek!

Tabletta, orrspray, szemcsepp: mivel kezeljem az allergiám?

A szénanátha tüneteinek egyszerű megoldásai

Az allergia támadására a szervezetünk sokféleképpen reagálhat: vannak, akik csak enyhe tüneteket produkálnak; vannak, akiknek csak időszakosan keseríti az életét a betegség; de akad számos olyan beteg is, aki rendszeres vagy hosszútávon fennálló és súlyos panaszokat él át, amelyek nagymértékben rontják az életminőségét.

Mi történik a szervezetünkben, amikor allergiás reakció lép fel?

Napjainkra az allergia pontos előfordulási gyakoriságára vonatkozóan nehéz pontos adatokhoz jutni, hiszen a betegeknek csak kis része fordul orvoshoz, sokan önállóan keresnek a patikai lehetőségek közül terápiás megoldást a panaszaikra.

Miért kell kezelni az allergiát?

Az allergia kellemetlen tünetei megnehezítik a betegek mindennapi életvitelét, sokan mégis lebecsülik ezt a betegséget, és nem foglalkoznak kellőképpen a kezelésével.

Átfogó megközelítés az allergia kezelésében

Az esetek többségében az allergia nem csak egyféle tünettel jelentkezik. A szénanátha például tüsszögéssel, orrfolyással, könnyezéssel is járhat. Kombinált terápiával, különböző készítmények egyidejű használatával sokat tehetünk a kellemetlenségek megszűntetéséért.

Hogyan ismerhető fel az allergia?

Szénanáthás? Vagy mégsem? Hogyan ismerhető fel a betegség, ha még nem vagyunk benne biztosak, hogy tényleg allergiásak vagyunk? És egyáltalán, szükséges-e az allergiát kezelni, muszáj rá valamiféle tablettát szedni?

Kivörösödött, viszkető és könnyező szem! Mit tegyek?

Az allergiát okozó anyagok hatására kialakuló kötőhártya-gyulladás egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy szerencsére nem fertőz, azonban hatékony kezeléssel jelentősen csökkenthetjük a kínzó tüneteinket!

Orrspray-re van szükségem, de mégis melyiket válasszam?

Amikor a kínzó orrdugulás olyan mértéket ölt, hogy az orrtüneteket már nem bírjuk tovább ’csak úgy’ elviselni, sokakban felmerül a kérdés: orrspray-re van szükségem, de mégis melyiket válasszam?